Κατασκευή E-shop μέσω ΕΣΠΑ

Branded Instagram Stickers

coffee lab social media

Brief

Τα CoffeeLab αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες street coffee στην Ελλάδα.

Από την ίδρυση τους το 2009 μέχρι και σήμερα παραμένουν πιστά στο concept του 3rd wave coffee, προσφέροντας μοναδικής ποιότητας single origin ποικιλίες καφέ από Κένυα, Βραζιλία, Αιθιοπία και Γουατεμάλα.

Με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει, εδώ και 10 περίπου χρόνια, να αποκτήσουν πιστούς φίλους σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα CoffeLab αναγνωρίζοντας την ανάγκη να παραμείνουν επίκαιρα στην digital εποχή απευθύνθηκαν σε εμάς με σκοπό να επικοινωνήσουμε την μοναδικότητα των ποικιλιών του καφέ που προσφέρει μέσω των social media.

Το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε ξεχωριστή πρόκληση για μας, μιας και θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τάσεις στα social media για να μπορέσουμε να φέρουμε τα coffeelab στο προσκήνιο.

Solution

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα CoffeeLab να ξεχωρίσουν, στην κορεσμένη αγορά του καφέ, έπρεπε να βοούμε ένα κοινό σημείο επαφής το οποίο θα αποτελούσε το βασικό στοιχείο των επικοινωνιακών ενεργειών μας. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον παιχνιδιάρικο Argus.

Ο Argus (Άργος, όπως ο σκύλος του Οδυσσέα) αποτελεί την πιο χαρακτηριστική εικόνα των CoffeeLab, με τους περισσότερους να τα αναγνωρίζουν ως ο “Ο καφές με το σκύλο”.

Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε ζωή στον Argus μέσα από μια σειρά animated social media posts σε Facebook & Instagram:

Instagram Stickers

Η τελευταία τάση στα Social Media αποτελεί η δημιουργία customized gif stickers τα οποία μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν στα stories τους στο Instagram.

Σκεφτείτε μέσα στην αναζήτηση των stickers πριν ανεβάσετε ένα story να μπορούσατε να εισάγετε τα δικά σας αυτοκόλλητα. Μοναδικό;

Αυτό λοιπόν κάναμε εμείς για τα CoffeeLab σχεδιάζοντας μια σειρά από gif stickers με τον Argus σε διάφορα animations, τα οποία μπορεί να βρει ο καθένας απλά και μόνο αναζητώντας την λέξη coffelab στο search του Instagram πριν την δημοσίευση ενός story.

Results

Με το ενδιαφέρον και πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργήσαμε και δημιουργούμε καθημερινά για τα CoffeeLab έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια μοναδική αλληλεπίδραση με το online κοινό, γεγονός που έχει αυξήσει σημαντικά την αναγνωσιμότητα της μάρκας.

Το κοινό αυτό αποτελεί την κινητήριο δύναμη των CoffeeLab τα οποία συνεχίζουν διαρκώς να αναπτύσσουν το δίκτυο καταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

CONTACT

Επικοινωνείστε μαζί μας για να λάβετε μία προσαρμοσμένη πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]