Brand Redesign | Client: Νέττος

Με παρουσία στον χώρο του καφέ από το 1958, διατηρώντας ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο, ο καφές Νέττος έφτασε να αποτελεί σήμερα μια αλυσίδα 3 καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, με το τελευταίο να ανοίγει τις πόρτες του το 2019.

Αναλάβαμε την αναδιαμόρφωση του branding της εταιρίας εξ’ ολοκλήρου, με άμεση εφαρμογή στο νέο κατάστημα. Στόχος μας ήταν να παντρέψουμε την παράδοση του τότε και τη γευστική κληρονομιά με τις ανάγκες του σήμερα.

Θέλοντας να επικοινωνήσουμε τόσο τη μοναδικότητα και την ποιότητα των προϊόντων, όσο και το ανανεωμένο περιβάλλον του νέου καταστήματος, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός custom design. Δημιουργήσαμε ένα εταιρικό μοτίβο, το οποίο πλαισιώθηκε με custom icons που συσχετίστηκαν με τις κατηγορίες των προϊόντων που προσφέρονται στα καταστήματα.


Πρώτο βήμα ήταν η επανασχεδίαση του λογοτύπου και, στη συνέχεια, ο σχεδιασμός των υπόλοιπων στοιχείων της εταιρικής ταυτότητας. Το custom design που δημιουργήσαμε εφαρμόστηκε σε όλο το φάσμα του branding, από το εσωτερικό/εξωτερικό labeling και τα banners, έως τις στολές των υπαλλήλων, το packaging και τους τιμοκαταλόγους.

Μοντελοποίηση | Τρισδιάστατη σχεδίαση | Πρόσοψη καταστήματος

Για την πρόσοψη του καταστήματος, χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα Blender. Σκοπός μας ήταν να κατασκευάσουμε σε πραγματικό μέγεθος (αναλογικά) την πρόσοψη του νέου καταστήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, ετοιμάσαμε διαφορετικές προτάσεις στολισμού/προσαρμογής του λογοτύπου και των custom icons εσωτερικά κααι εξωτερικά, καθώς επίσης και της εσωτερικής χωροδιάταξης.

Έπειτα, κάναμε render το 3d μοντέλο με υφές/υλικά και φωτισμό για τη σωστή αναπαράσταση του τελικού αποτελέσματος.

Εσωτερικό labeling | Τρισδιάστατη σχεδίαση

Στην ίδια λογική, δημιουργήσαμε τις ταμπέλες κατηγοριών των προϊόντων στο εσωτερικό του καταστήματος, το οποίο παρουσιάστηκε σε τρισδιάστατη μορφή.

Σχεδιασμός εξωτερικών banner

Σχεδιασμός packaging | Ποτήρια

Για την υλοποίηση της συσκευασίας των ποτηριών, βασιστήκαμε στην εφαρμογή του custom design και δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά mockup. Η τελική επιλογή του πελάτη ήταν το No. 3.

Σχεδιασμός packaging | Συσκευασίες καφέ – Πλαστικές σακούλες

Στο ίδιο πλαίσιο, κυρίως όμως με βάση το τελικό design των ποτηριών, προχωρήσαμε στη σχεδίαση των υπόλοιπων συσκευασιών. Τέτοιες συσκευασίες ήταν τα σακουλάκια καφέ-ξηρών καρπών και οι πλαστικές σακούλες.

Σχεδιασμός εταιρικής στολής

Η αναδιαμόρφωση του branding ολοκληρώθηκε με τον σχεδιασμό των εταιρικών στολών εργασίας των εργαζομένων. Βασικό χρώμα ήταν το μαύρο. Με τις εν λόγω στολές δόθηκε μια διακριτή εταιρική ταυτότητα, εφαρμόζοντας τα custom icons του brand στο τελείωμά τους.

Σχεδιασμός Εταιρικής Ιστοσελίδας

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό και υλοποίηση του website www.nettos.gr, βάσει της εταιρικής ταυτότητας με custom design. Στόχος μας ήταν η ιστοσελίδα να είναι φιλική προς τον χρήστη, σε desktop & mobile view.

Δημιουργία Social Media

Τέλος, δημιουργήσαμε λογαριασμούς στα Social Media και, συγκεκριμένα, σε Facebook & Instagram. Πλέον, τα καταστήματα ΝΕΤΤΟΣ έχουν μια σύγχρονη ψηφιακή παρουσία, με πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο παράγεται και επικοινωνείται σε μηνιαία βάση.

Παραγωγή Περιεχομένου | Επαγγελματική Φωτογράφιση

Η παραγωγή περιεχομένου για τα Social Media βασίστηκε, καταρχάς, σε προϊοντική φωτογράφιση. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, αλλά και στουντιακά. Η τελευταία επιλογή κρίθηκε απαραίτητη για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ορισμένων προϊόντων με περισσότερη λεπτομέρεια.

Το νέο κατάστημα “ΝΕΤΤΟΣ”, με την ανανεωμένη του εμφάνιση, διατηρώντας την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων του, κοσμεί το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση για τους κάτοικους της περιοχής, και όχι μόνο.

Αυτή τη στιγμή, έχοντας εδραιώσει τη νέα του ταυτότητα, το brand είναι έτοιμο να προχωρήσει στα επόμενα σχέδιά του, επεκτείνοντας την παρουσία του σε περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

CONTACT

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσαρμοσμένη για εσάς πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]