Κατασκευή E-shop μέσω ΕΣΠΑ

Με παρουσία στο χώρο του καφέ από το 1958, διατηρώντας ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο, ο καφές Νέττος έφτασε να αποτελεί σήμερα μία αλυσίδα 3 καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, με το τελευταίο να ανοίγει τις πόρτες του το 2019.

Ζητούμενο

Αναλάβαμε την αναδιαμόρφωση του branding της εταιρίας εξ’ ολοκλήρου, με άμεση εφαρμογή στο νέο κατάστημα και στόχος μας ήταν να παντρέψουμε την παράδοση του τότε και την γευστική του κληρονομιά με τις ανάγκες του σήμερα.

Η προσέγγισή μας

Θέλοντας να επικοινωνήσουμε, τόσο τη μοναδικότητα και την ποιότητα των προϊόντων, όσο και το ανανεωμένο περιβάλλον του νέου καταστήματος, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός custom design. Δημιουργήσαμε ένα εταιρικό μοτίβο, το οποίο πλαισιώθηκε με custom icons που συσχετίστηκαν με τις κατηγορίες των προϊόντων που προσφέρονται στα καταστήματα.


Μεθοδολογία

Πρώτο βήμα ήταν η επανασχεδίαση του λογοτύπου και στη συνέχεια ο σχεδιασμός των υπόλοιπων στοιχείων της εταιρικής ταυτότητας. Το custom design που δημιουργήσαμε, εφαρμόστηκε σε όλο το φάσμα του branding, από το εσωτερικό/ εξωτερικό labeling και τα banners, έως τις στολές των υπαλλήλων, το packaging και τους τιμοκαταλόγους.

blank
blank

Μοντελοποίηση | Τρισδιάστατη σχεδίαση | Πρόσοψη καταστήματος

Για την πρόσοψη του καταστήματος, χρησιμοποιήσαμε το πρόγραμμα Blender. Σκοπός μας ήταν να κατασκευάσουμε σε πραγματικό μέγεθος (αναλογικά) την πρόσοψη του νέου καταστήματος.

blank

Με τον τρόπο αυτό, ετοιμάσαμε διαφορετικές προτάσεις στολισμού/προσαρμογής του λογοτύπου και των custom icons εσωτερικά & εξωτερικά, καθώς επίσης και της εσωτερικής χωροδιάταξης.

blank
blank

Έπειτα, κάναμε render το 3d μοντέλο με υφές/υλικά και φωτισμό για τη σωστή αναπαράσταση του τελικού αποτελέσματος.

blank
blank

Εσωτερικό labeling | Τρισδιάστατη σχεδίαση

blank

Με την ίδια λογική, δημιουργήσαμε τις εσωτερικές ταμπέλες κατηγοριών των προϊόντων στο εσωτερικό του καταστήματος, το οποίο παρουσιάστηκε σε τρισδιάστατη μορφή.

blank
blank

Σχεδιασμός εξωτερικών banner

blank
blank

Σχεδιασμός packaging | Ποτήρια

Για την υλοποίηση της συσκευασίας των ποτηριών, βασιστήκαμε στην εφαρμογή του custom design και δημιουργήσαμε τρία διαφορετικά mockup. Η τελική επιλογή του πελάτη ήταν το no.3.

blank
blank
blank

Σχεδιασμός packaging | Συσκευασίες καφέ – Πλαστικές σακούλες

Με την ίδια λογική, κυρίως όμως με βάση το τελικό design των ποτηριών, προχωρήσαμε στη σχεδίαση των υπόλοιπων συσκευασιών. Τέτοιες συσκευασίες ήταν τα σακουλάκια καφέ – ξηρών καρπών και οι πλαστικές σακούλες.

blank
blank
blank
blank

Σχεδιασμός εταιρικής στολής

Η αναδιαμόρφωση του branding ολοκληρώθηκε με το σχεδιασμό των εταιρικών στολών εργασίας των υπαλλήλων. Βασικό χρώμα ήταν το μαύρο χρώμα και τους δώσαμε ταυτότητα εφαρμόζοντας τα custom icons της εταιρικής, στο τελείωμά τους.

blank
blank

Σχεδιασμός Εταιρικής Ιστοσελίδας

Έπειτα, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό και υλοποίηση του website www.nettos.gr, βάση της εταιρικής ταυτότητας με custom design. Στόχος μας ήταν η ιστοσελίδα να είναι φιλική προς το χρήστη, σε desktop & mobile view.

blank
blank
blank

Δημιουργία Social Media

Τέλος, δημιουργήσαμε λογαριασμούς στα Social Media και συγκεκριμένα σε Facebook & Instagram. Πλέον, τα καταστήματα ΝΕΤΤΟΣ έχουν μία σύγχρονη ψηφιακή παρουσία, με πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο παράγεται και διαχειρίζεται σε μηνιαία βάση.

blank

Παραγωγή Περιεχομένου | Επαγγελματική Φωτογράφιση

Η παραγωγή περιεχομένου για τα Social Media βασίστηκε σε προϊοντική φωτογράφιση. Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, αλλά και στουντιακά. εφόσον κρίθηκε απαραίτητο, για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών ορισμένων προϊόντων με περισσότερη λεπτομέρεια.

blank
blank

Αποτέλεσμα

Το νέο κατάστημα “ΝΕΤΤΟΣ” με την ανανεωμένη του εμφάνιση, διατηρώντας την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων του, κοσμεί πλέον το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και αποτελεί μία σύγχρονη πρόταση για τους κάτοικους της περιοχής, και όχι μόνο.

Αυτή τη στιγμή, έχοντας εδραιώσει τη νέα του ταυτότητα, το brand είναι έτοιμο να προχωρήσει στα επόμενα σχέδιά του, επεκτείνοντας την παρουσία του σε περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

blank

CONTACT

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μία προσαρμοσμένη για εσάς πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]