3+1 Λόγοι να επιλέξετε το σωστό πακέτο για τη φιλοξενία ιστοσελίδων (Web Hosting)

φιλοξενία ιστοσελίδων

Η σωστή επιλογή πλάνου ή πακέτου για τη φιλοξενία ιστοσελίδων (web hosting), μπορεί να επηρεάσει θετικά το site σας για 4 βασικούς λόγους:

Ας ξεκινήσουμε, αναλύοντας τους βασικούς λόγους, για τους οποίους η φιλοξενία ιστοσελίδων θεωρείται σημαντική:

Ταχύτητα: Βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Site Speed / Ταχύτητα Site

Η ταχύτητα φόρτωσης μίας ιστοσελίδας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς μπορεί να επηρεάσει άμεσα την εμπειρία του χρήστη. O μεγάλος χρόνος φόρτωσης των ιστοσελίδων μπορεί, να μειώσει αισθητά τα επιθυμητά αποτελέσματα για διαδικτυακές πωλήσεις, ή τον όγκο επισκεψιμότητας.

Αυτό σημαίνει, ότι οι χρήστες φεύγουν από την σελίδα, χωρίς να πραγματοποιούν κάποια μετατροπή (conversion), ή κάποια αγορά. Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιούνται λιγότερες επισκέψεις από τις προβλεπόμενες.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό χρηστών που περιηγούνται μέσω του διαδικτύου, είναι αρκετά ανυπόμονοι στο να βρούνε άμεσα αυτό που αναζητούν. Σύμφωνα με μελέτες, οι χρήστες εγκαταλείπουν μία ιστοσελίδα όταν αυτή χρειάζεται πάνω από 3 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να οδηγούνται σε σελίδες ανταγωνιστών.

Επομένως, μία κακή εμπειρία χρήστη φέρνει περισσότερα bounces, δηλαδή άτομα που μπαίνουν στην ιστοσελίδα και βγαίνουν κατευθείαν.

Ακόμη, η χαμηλή ταχύτητα φόρτωσης έχει αρνητικό αντίκτυπο στο SEO ιστοσελίδων. Κάτι τέτοιο, μπορεί να επηρεάσει αρκετά τη θέση του website ή του Eshop στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Αυτό συμβαίνει, γιατί η ταχύτητα είναι από τα σημαντικότερους δείκτες απόδοσης SEO που λαμβάνονται υπόψιν από την Google.
         

Ασφάλεια: Η αξιοπιστία ενός website

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Ασφάλεια Site / SSL

Η ασφάλεια των δεδομένων μίας ιστοσελίδας στον server που φιλοξενείται είναι επίσης μεγίστης σημασίας για την αξιοπιστία του website σας. Μία μη ασφαλής ιστοσελίδα μπορεί να προκαλέσει “ζημιά”, τόσο στην εικόνα της επιχείρησης, όσο και στη συνεργασία με τους πελάτες.

Σκεφτείτε ότι μία παραβίαση στον ιστότοπό σας, θα σας αναγκάσει, σύμφωνα με το GDPR, να γνωστοποιήσετε σε όλους τους επισκέπτες σας το συμβάν αυτό ως ανακοίνωση κινδύνου για το website. Κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να έχει ως αποτέλεσμα κάποια οικονομική ζημία ή απώλεια δεδομένων για τους ίδιους τους επισκέπτες που μοιράζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Τα περισσότερα πλάνα φιλοξενίας ιστοσελίδων αφορούν συνήθως shared servers, δηλαδή κοινόχρηστους servers. Είναι πακέτα, τα οποία υπό ορισμένες προϋποθέσεις πληρούν τα κριτήρια των περισσότερων ιστοσελίδων και είναι ταυτόχρονα οικονομικά. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε website να είναι ανεξάρτητο από άλλα. Να είναι, δηλαδή, σε ένα δικό του περιβάλλον, έτσι ώστε αν τυχόν μία ιστοσελίδα παραβιαστεί, να μην επηρεάσει τις υπόλοιπες.

Backup: Παράγοντας υψίστης σημασίας στη φιλοξενία ιστοσελίδων

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Site Backup

Σε ένα μεγάλο βαθμό, τα backups αποτελούν μέρος της ασφάλειας της φιλοξενίας μίας ιστοσελίδας. Υπάρχουν, δηλαδή, αρκετές περιπτώσεις επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν χάσει δεδομένα από μη σωστή καταχώρηση και διατήρηση των backups.

Τα backups πρέπει να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε σοβαρό πλάνο φιλοξενίας σας προσφέρεται και πρέπει να γίνονται εβδομαδιαία. Ειδικότερα, μάλιστα, εάν πρόκειται για managed υπηρεσία, δηλαδή φιλοξενία την οποία διαχειρίζεται κάποιος άλλος και όχι εσείς.

Uptime: Πώς επηρεάζει τη φιλοξενία ιστοσελίδων

Φιλοξενία Ιστοσελίδων: Uptime

Ως «uptime» της ιστοσελίδας ορίζεται ο χρόνος, στον οποίο η ιστοσελίδα είναι live. Αυτό σημαίνει ότι, τρέχει κανονικά και είναι ορατή δημοσίως. Αντίθετα, ως χρόνος «downtime» ορίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο η ιστοσελίδα είναι κάτω. Αυτό σημαίνει ότι, δεν τρέχει για οποιονδήποτε λόγο και δεν είναι ορατή στους χρήστες.

Το uptime σίγουρα επηρεάζεται πολύ από τον server, ο οποίος φιλοξενεί μία ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, αν ένας server είναι φυσικός και όχι cloud, ένα πρόβλημα στον δίσκο του μπορεί να προκαλέσει πολλές ώρες downtime. Κάτι τέτοιο θα εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι να αποκατασταθεί η επαναφορά και η αλλαγή του δίσκου. 

Αντίθετα, με τους cloud servers δεν είστε εξαρτημένοι από το hardware. Με τον τρόπο αυτό γλιτώνετε από διάφορα hardware failures, δηλαδή προβλήματα όπως αυτό του δίσκου που προαναφέραμε.

Με βάση τα παραπάνω, εφόσον θέλετε παράλληλα με την δημιουργία ιστοσελίδας, να σας παρέχεται ένα σωστά δομημένο web hosting ώστε η ιστοσελίδα ή το Eshop σας να έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην εξασφάλιση των παραπάνω παραγόντων. Η υψηλή ταχύτητα, η ασφάλεια, τα τακτικά backups και το διαρκές uptime της ιστοσελίδας αποτελούν βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της επιχείρησής σας διαδικτυακά. Σε συνδυασμό με ένα ευνοϊκό πλάνο προώθησης ιστοσελίδας με SEO οι πωλήσεις της ιστοσελίδας μπορούν να αυξήσουν αποτελεσματικά τις πωλήσεις για την επιχείρηση σας.

Στην InYourCity η φιλοξενία ιστοσελίδων αποτελεί παράγοντα υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό, εξασφαλίζουμε τη:

  • φιλοξενία του ιστοτόπου σας σε υπερσύγχρονους servers
  • ασφαλή περιήγηση και συναλλαγές των επισκεπτών μέσω του website σας
  • προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε επισκέπτη σύμφωνα με το GDPR
  • υψηλή απόδοση ταχύτητας, με χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα

CONTACT

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσαρμοσμένη για εσάς πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]