Δημιουργία σελίδας στο Facebook σε 5 λεπτά [Βασικά Tips]

Δημιουργία σελίδας στο Facebook

Με το Facebook να διατηρεί πάνω από 2,23 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και 3,5 εκατ. χρήστες στην Ελλάδα, δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να σας πείσουμε να ξεκινήσετε τη δημιουργία μιας σελίδας (Fan Page) στο Facebook.

Ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κάθε κλίμακας, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τη μοναδική ευκαιρία που σας δίνει το Facebook να αλληλεπιδράσετε ενεργά με το (δυνητικό) κοινό σας.

Παρότι το Facebook ξεκίνησε, αρχικά, ως ένα μέσο δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ μεμεονομένων χρηστών, 15 χρόνια μετά την ίδρυση του, έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του, ενσωματώνοντας στην πλατφόρμα του τα business pages και τις διαφημίσεις (Facebook Ads).

Και τα δυο αυτά εργαλεία, επιτρέπουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν το brand τους online, ακόμα και εάν δεν διαθέτουν μια βασική ιστοσελίδα.

Δεν έχετε ακόμα επαγγελματική σελίδα στο Facebook; Ήρθε η ώρα να το κάνετε!

dimiourgia-facebook-business-page

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία σελίδας στο Facebook

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα τα εξής:

 • Το λογότυπό σας για να το χρησιμοποιήσετε ως εικόνα προφίλ
 • Μια οριζόντια εικόνα (ιδανικά, 820×312 pixels) που θα χρησιμοποιήσετε ως header
 • Φωτογραφία για το “Our story” μεγέθους 1200×400 pixels
 • Μια παράγραφο με την περίληψη της επιχείρησής σας για το “Our story”
 • Βασικές πληροφορίες για την επιχείρηση σας, όπως:
  • το τηλέφωνό σας
  • τη διεύθυνσή σας
  • το email σας
  • το site σας
  • τις ώρες λειτουργίας σας
facebook-inyourcity

Δημιουργία σελίδας στο Facebook χωρίς προφίλ. Γίνεται;

Δυστυχώς, το Facebook, στο πλαίσιο της πολιτικής διαφάνειας που προωθεί από το 2018 και έπειτα, δεν επιτρέπει τη δημιουργία επαγγελματικών σελίδων χωρίς την ύπαρξη ενός προσωπικού προφίλ.

Θα πρέπει να έχετε προσωπικό λογαριασμό για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook. Λογαριασμός ο οποίος, εν συνεχεία, γίνεται αυτόματα και διαχειριστής της σελίδας, ώστε να μπορείτε να την διαχειρίζεστε. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλους χρήστες ή διαφημιστικές εταιρείες που θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση του Facebook Fan Page.

Εάν δεν θέλετε να “μπερδέψετε” το προσωπικό σας προφίλ με τη σελίδα της επιχείρησής σας, υπάρχει λύση. Πηγαίνετε στο facebook.com και, αντί να συνδεθείτε, δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό, χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό email από αυτό που χρησιμοποιείται ήδη για το προσωπικό σας προφίλ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα όνομα και ένα επώνυμο σχετικό με την επιχείρησή σας (π.χ. Easy Print) και είστε έτοιμοι.

Συγχώνευση προφίλ με σελίδα

profile-se-selida

Για εσάς που χρησιμοποιείται το προσωπικό σας προφίλ ή διαθέτετε προφίλ και όχι σελίδα για τη επικοινωνία της επιχείρησής σας, θα πρέπει να μπείτε σε μια διαδικασία μετατροπής του προφίλ σε σελίδα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα εργαλεία που παρέχει το Facebook. Η νέα σελίδα θα σας παρέχει στατιστικά επισκέψεων και αλληλεπιδράσεων, επαγγελματική δομή (ανάλογα με τον τύπο επιχείρησης) και, το πιο σημαντικό, τη δυνατότητα για διαφήμιση στο Facebook.

TIPS για σελίδα στο Facebook

tips gia selida sto facebook
 • Χρησιμοποιήστε video cover αντί εικόνας, διότι κάτι τέτοιο αυξάνει εκθετικά το engagement των χρηστών σας.
 • Επενδύστε λίγο παραπάνω χρόνο στο να γράψετε ένα αυθεντικό και προσωποποιημένο Our story. Ιδανικά θα πρέπει να περιγράψετε τις σημαντικές στιγμές για την επιχείρησή σας, όπως το πότε ξεκινήσατε, ποια ήταν η ιδέα ή το έναυσμα που σας έκανε να ξεκινήσετε, ποιες είναι οι αξίες, η αποστολή σας κτλ.
 • Αλλάξτε το κουμπί προτροπής (CΤA) στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας σας ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Μερικές από τις υπάρχουσες διαθέσιμες επιλογές είναι “Στείλτε Μήνυμα”, “Eγγραφείτε”, “Κάντε κράτηση”, “Αγοράστε τώρα”, “Μάθετε περισσότερα” κτλ.
 • Μπορείτε να προσθέσετε στη σελίδα σας τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
 • Εάν πουλάτε προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε κατάστημα και να προσθέσετε τα προϊόντα σας εκεί.

Εν κατακλείδι

Όπως αναφέραμε, η δημιουργία σελίδας στο Facebook αποτελεί ζωτικής σημασίας ενέργεια για κάθε μεγάλη η μικρή επιχείρηση. Με την πάροδο των χρόνων, οι χρήστες του Facebook θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι, ενώ το μέσο είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και εργαλεία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ξεκινήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να δημιουργήσουμε για σας μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook και να ξεκινήσουμε μαζί διαφήμιση στο ίντερνετ.

CONTACT

Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια προσαρμοσμένη για εσάς πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]