Δημιουργία σελίδας στο Facebook σε 5 λεπτά [Βασικά Tips]

Δημιουργία σελίδας στο Facebook

Με το Facebook να διατηρεί πάνω από 2,23 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και 3,5 εκατ. χρήστες στη Ελλάδα δεν χρειάζονται πολλά επιχειρήματα για να σας πείσουμε να ξεκινήσετε τη δημιουργία σελίδας στο Facebook.

Ως ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την μοναδική ευκαιρία που σας δίνει το Facebook να αλληλεπιδράσετε ενεργά με το κοινό σας.

Παρότι το Facebook ξεκίνησε αρχικά, ως ένα μέσο δικτύωσης μεταξύ των χρηστών, 15 χρόνια μετά την ίδρυση του, έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του, ενσωματώνοντας στη πλατφόρμα του τα business pages και τις διαφημίσεις.

Και τα δυο αυτά εργαλεία επιτρέπουν στις σύγχρονες επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν το brand τους online, ακόμα και εάν δεν διαθέτουν ιστοσελίδα.

Δεν έχετε ακόμα επαγγελματική σελίδα στο Facebook; Ήρθε η ώρα να το κάνετε.

dimiourgia-facebook-business-page

Πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία σελίδας στο Facebook

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμα τα εξής:

 • Το λογότυπό σας για να το χρησιμοποιήσετε ως εικόνα προφίλ
 • Μια οριζόντια εικόνα (820 x 312 pixels) που θα χρησιμοποιήσετε ως header
 • Φωτογραφία για το ¨Our Story¨ μεγέθους 1200×400
 • Μια παράγραφο με την περίληψη της επιχείρησής σας για το “Our story”
 • Βασικές πληροφορίες για την επιχείρηση σας όπως:
  • το τηλέφωνο
  • η διεύθυνση
  • το email σας
  • το site σας
  • οι ώρες λειτουργίας σας
facebook-inyourcity

Δημιουργία σελίδας στο Facebook χωρίς προφίλ; Γίνεται;

Δυστυχώς το Facebook στα πλαίσια της πολιτικής διαφάνειας που προωθεί από το 2018 και έπειτα, δεν επιτρέπει την δημιουργία επαγγελματικών σελίδων χωρίς την ύπαρξη ενός προσωπικού προφίλ.

Θα πρέπει να έχετε προσωπικό λογαριασμό για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook. Tο οποίο εν συνεχεία γίνεται αυτόματα και διαχειριστής της σελίδας ώστε να μπορείτε να την διαχειρίζεστε. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και άλλους χρήστες ή διαφημιστικές εταιρείες που θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση.

Εάν δεν θέλετε να “μπερδέψετε” το προσωπικό σας προφίλ με την σελίδα της επιχείρησης σας, υπάρχει λύση. Πηγαίνετε στο facebook.com και αντί να συνδεθείτε δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό email από αυτό που χρησιμοποιείται ήδη για το προσωπικό σας προφίλ. Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα όνομα και ένα επώνυμο σχετικό με την επιχείρησή σας (π.χ. Easy Print) και είστε έτοιμοι.

Συγχώνευση προφίλ με σελίδα

profile-se-selida

Για εσάς που χρησιμοποιείται το προσωπικό σας προφίλ ή διαθέτετε προφίλ και όχι σελίδα για την διαχείριση της επιχείρησής σας θα πρέπει να μπείτε σε μια διαδικασία μετατροπής του προφίλ σε σελίδα.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα εργαλεία που παρέχει το Facebook. Η νέα σελίδα θα σας παρέχει στατιστικά επισκέψεων και αλληλεπιδράσεων, επαγγελματική δομή ανάλογα τον τύπο επιχείρησης και το πιο σημαντικό την δυνατότητα για διαφήμιση στο Facebook.

TIPS για σελίδα στο Facebook

tips gia selida sto facebook
 • Χρησιμοποιήστε video cover αντί εικόνας μιας και αυξάνει εκθετικά το engagement των χρηστών σας.
 • Επενδύστε λίγο παραπάνω χρόνο στο να γράψετε ένα αυθεντικό και προσωποποιημένο our story. Ιδανικά θα πρέπει να περιγράψετε τις σημαντικές στιγμές για την επιχείρησή σας, όπως το πότε ξεκινήσατε, ποια ήταν η ιδέα ή το έναυσμα που σας έκανε να ξεκινήσετε, ποιες είναι οι αξίες, η αποστολή σας κλπ.
 • Αλλάξτε το κουμπί προτροπής (CΤA) στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας σας ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρηση σας. Μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές είναι “Στείλτε Μήνυμα”, “Eγγραφείτε”, “Kάντε κράτηση”, “Αγοράστε τώρα”, “Μάθετε περισσότερα” κλπ.
 • Μπορείτε να προσθέσετε στη σελίδα σας τις υπηρεσίες που προσφέρετε
 • Εάν πουλάτε προϊόντα μπορείτε να δημιουργήσετε κατάστημα και να προσθέσετε τα προϊόντα σας εκεί.

Εν κατακλείδι

Όπως αναφέραμε η δημιουργία σελίδας επιχείρησης στο Facebook αποτελεί ζωτικής σημασίας ενέργεια για κάθε μεγάλη η μικρή επιχείρηση. Με την πάροδο των χρόνων οι χρήστες του Facebook θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι ενώ το μέσο είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και εργαλεία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πως να ξεκινήσετε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να δημιουργήσουμε για σας μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook και να ξεκινήσουμε μαζί την διαφήμιση στο ίντερνετ.

CONTACT

Επικοινωνείστε μαζί μας για να λάβετε μία προσαρμοσμένη πρόταση συνεργασίας.

E-mail: [email protected]